www.vfxfilm.com | www.livelyfilm.com | www.filmondes.com | www.filmsilo.com | www.dixifilms.com| www.tusfilm.com | www.filmcak.com| www.flafilm.com | www.nvpfilm.com| www.filmovtia.com | www.henafilm.com| www.mvdpfilm.com | www.sumifilm.com | www.filmciabi.com | www.filmeti.com | www.coptikfilm.com | www.zkefilms.com | www.irisefilms.com | www.hblfilms.com | www.hausfilms.com | www.akibafilm.com | www.kumefilm.com | www.bigifilm.com
Lavanta Yağı - Doğadan Dermanlar

Lavanta Yağı

Paylaş
 

Mor çiçekleri ile göz alıcı lavanta tarlaları her daim ilgi çekmiştir. Bugün sizler için bitkisel yağlar ailesinden lavanta yağı üzerine konuşacağız. Lavanta yağı en çok rağbet gören bitkisel yağlar arasında yer almaktadır. Lavanta yağı lavanta bitkisinden elde edilir. Lavanta yağı elde edilmesi oldukça zor ve bu nedenle kıymetli bitkisel yağlar arasında yer alır. 1 kg lavanta yağı elde edebilmek için yaklaşık 80 ile 150 kg arasında lavanta bitkisine ihtiyaç duyulmaktadır. Bu kıymetli yağ pek çok olumlu etkiye sahip olduğu için alternatif tıp dünyasında sıklıkla kullanılmakta ve kullanılması önerilmektedir.

Bitkisel yağlar kullanıcıları için lavanta yağı kokusu ile de sıklıkla tercih ediliyor. Lavanta kokusu oldukça bir bitkidir. Kozmetik dünyasında pek çok üründe lavanta otu ve lavanta yağı yer almaktadır. Lavanta yağının rahatlatıcı etkisi de vardır. Lavanta yağı ile masaj yapmak  dinlendirici rahatlatıcı etki etmektedir. Lavantanın kokusu ise masaj esnasında beyninize olumlu etkiler göndermekte ve rahatlamanızı sağlamaktadır.

Lavantanın antiseptik özelliği vardır. Yani lavanta yağı enfeksiyon önleyici olarak kullanılmaktadır. İltihap önleyici ve azaltıcı olarak kullanılan lavanta yağı aynı zamanda ağız kokusu tedavisinde de kullanılmaktadır.

Lavanta yağı nasıl üretilir?

Lavanta çiçekleri toplandıktan sonra demetler halinde kazanlarda kaynatılır, kaynatılan lavantadan yağ elde edilebilmesi için ani soğutma işlemi uygulanır. Ani soğutma işlemi uygulanan lavantanın yağı sudan daha hafif bir öz kütleye sahip olduğu için yüzeyde kalır ve bu şekilde lavanta yağı elde edilmiş olur.

Bu yazı 5752 kere okundu.
ümraniye escort maltepe escort Ataşehir Escort ankara rus escort escort ankara bahçelievler escort avcılar escort bayan izmit escort beylikdüzü escort bayan escort ankara