Ağırlığı son derece hafif olan kehribar taşı çeşitli renklerde doğada bulunan, saydam özellikte bir fosildir. Ham maddesi çam ağacı reçinesi olan kehribar düzensiz bir halde doğada bulunur. Saydam ve sert bir şekilde doğadan çıkarılan bu taş ısıtılarak elde edilmek istenen maddeye, ürüne dönüştürülür.
Aslında bayanlar arasında takı olarak önemli bir yer edinen kehribar taşının son zamanlarda vücut sağlığı açısından da bir çok yararı olduğu ortaya çıkarılmıştır. Çeşit çeşit takılarla bayanların güzelliğine güzellik katarken aynı zamanda sağlığa yararları da göz ardı edilemeyecek kadar önemlidir.
Örneğin; romatizması olan hastaların romatizmalı bölgeleri kehribar taşı ile ovmaları durumunda ağrılarında azalma gözlenmesi, nörotik hastalıklara ( asabiyet, depresyon ) iyi gelmesi, kolye olarak takıldığında guatr’ı önlemesi, vücutta iltihap oluşumu veya yayılmasını önlemesi, kehribarın sağlık üzerindeki faydalarından bazılarıdır.
Ayrıca halk arasında yaygın olan bir inanışa göre de insanları nazara karşı korur. Bu amaçla kullanımı da son derece yaygındır.
Yine evlerimizde bulunan bibloların, süs eşyalarının yapımında da kullanılan kehribar günümüzde çok önemli ve çok değerli bir şifalı taş olarak yerini ve önemini korumaktadır.